Chcesz pozytywnie zaskoczyć swoich klientów? Podaruj im cukierki z nadrukiem!
W roli reklamowych słodkości doskonale sprawdzają się nie tylko czekoladki czy bombonierki z logo. Do tego celu wykorzystać można również rozmaite cukierki z nadrukiem. Tego typu słodkie gadżety wręczać możesz podczas rozmaitych wydarzeń branżowych – targów, konferencji czy sympozjów lub dołączać w roli gratisowego upominku do zamówienia. Oto nasze propozycje najbardziej smakowitych cukierków reklamowych.
Najpopularniejsze cukierki z logo
- Krówki – nazywane także pomadkami lub ciągutkami. To kultowe polskie cukierki z charakterystycznym, miękkim, ciągliwym nadzieniem. Ich konsystencja związana jest z czasem przechowywania po wyprodukowaniu. Świeże krówki ciągną się w całej objętości. Wraz z upływem czasu zaczynają kruszeć od wewnątrz. Do ich produkcji wykorzystuje się masło, mleko oraz cukier, które gotuje się w dużej kadzi. Po kilku godzinach masa jest wylewana na stół i studzona, a po kilku dniach – krojona i pakowana w papier z charakterystycznym motywem krówek. Cukierki porcjowane ręcznie są miękkie i ciągnące, mechanicznie – twardsze i bardziej suche. Poza wersją klasyczną dostępne są one również w innych smakach, między innymi waniliowym czy czekoladowym.
- Michałki – to cukierki z nadrukiem o kształcie prostopadłościanu. Wypełnione są kakaowo-orzechowym nadzieniem z niewielkimi fragmentami orzeszków ziemnych i pokryte czekoladą. Pochodzenie nazwy tych słodkości nie jest do końca jasne. Według jednej z wersji miały zostać one tak nazwane na cześć Michała Tabaki – syna ówczesnego dyrektora zakładów Hanka. Inna mówi natomiast o pewnym Michale, który miał się zakochać w Janinie Sajkiewicz–Miodek, jednej z głównych technolożek zakładów specjalizujących się w produkcji słodkości.
- Kukułki – chrupiące karmelki pokryte charakterystycznymi paskami, kryjące w sobie czekoladowe nadzienie z nutką alkoholu.
- Raczki – kruche karmelki, wewnątrz których znajduje się kruche, orzechowo-kakaowe nadzienie z rumową nutą.
- Elipki Basic – cukierki pudrowe w dwóch smakach do wyboru: owocowym oraz miętowym. Pokusić można się o samodzielne ich wykonanie w domowym zaciszu. Do tego celu potrzebne będą: 300 g cukru pudru, 1 białko, 1 łyżeczka soku z cytryny oraz 1 łyżeczka esencji miętowej. Białko delikatnie rozmącamy widelcem i dodajemy do niego cukier puder oraz sok z cytryny. Całość miksujemy aż do uzyskania gęstej, jednolitej masy. Dzielimy ją na pół i do jednej z nich dodajemy esencję miętową. Mieszamy obie części ze sobą. Z masy formujemy dowolny kształt cukierków i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
- Karmelki Medium – twarde cukierki dostępne w kilkunastu różnych smakach. Do wyboru między innymi: pomarańcza, cytryna, wiśnia, truskawka, morela, brzoskwinia, rabarbar, melon, winogrono, poziomka, śliwka, czarna porzeczka oraz banan.