Cukier w saszetkach – doskonały dodatek do kawy i herbaty

Osoby organizujące branżowe wydarzenia, np. konferencje, zadbać powinny o odpowiednią organizację kącika kawowego, w którym uczestnicy eventu będą mogli się posilić i nawiązać nowe kontakty biznesowe. Nieodłącznym elementem takiej przestrzeni są napoje – kawa oraz herbata. Aby goście mogli dopasować je do swoich indywidualnych preferencji, powinni mieć nieograniczony dostęp do słodziku i cukru. Dla zachowania porządku i higieny powinien by to cukier w saszetkach.

Zalety cukru reklamowego

Cukier w saszetkach ma całe mnóstwo zalet. Pakuje się go w porcje idealne do jednorazowego zużycia w całości. To rozwiązanie niezwykle higieniczne i praktyczne – taką saszetkę można otworzyć z łatwością jednym, szybkim pociągnięciem. Wykorzystując cukier w saszetkach można mieć pewność, że nie dostała się do niego wilgoć, a jego kryształki są nieskazitelne. Do jego wymieszania idealnie sprawdzi się jednorazowe mieszadełko. Tego typu cukier stanowi świetną alternatywę dla cukierniczki, która po pewnym czasie traci swój estetyczny wygląd. Dzieje się tak między innymi ze względu na prawdopodobieństwo przypadkowego włożenia do niej mokrej łyżeczki, w konsekwencji czego zostaje ona pokryta sklejonymi drobinkami cukru.

Cukier w jednorazowych saszetkach jest również doskonałym źródłem reklamy. Umieszczając na opakowaniu logo naszej firmy czy wydarzenia, skutecznie potwierdzimy wizerunek organizatorów dbających o każdy, nawet najmniejszy szczegół. Na tego typu saszetkach znaleźć mogą się także zabawne cytaty, napisy czy ciekawostki, które z pewnością wywołają uśmiech na twarzach każdego uczestnika eventu.

W naszym asortymencie znaleźć mogą Państwo kilka rodzajów cukru reklamowego: w opakowaniach o wymiarach 100 x 15 milimetrów czy saszetkach o wielkości 50 x 70 milimetrów. Do wyboru jest cukier biały oraz trzcinowy. Dodatkowo, w naszej ofercie dostępny jest również słodzik w opakowaniu o wielkości 50 x 30 milimetrów, który cechuje się niższą kalorycznością.

Ciekawostki na temat cukru

  • Cukier to jeden z najstarszych znanych ludzkości składników. Mieszkańcy Nowej Gwinei odkryli go około 800 roku p.n.e.
  • Krzysztof Kolumb był pierwszym, który przywiózł do Ameryki trzcinę cukrową.
  • W XVI wieku cukier był nazywany białym złotem. W Londynie za 1 łyżeczkę tego słodkiego produktu należało zapłacić 5 dolarów.
  • Indie to kraj, w którym spożywa się największą ilość cukru. Jest to aż 20 000 000 ton rocznie.
  • Najwięksi w Europie producenci cukru to Wielka Brytania, Francja oraz Polska.
  • Cukier to jedyny smak znany człowiekowi od momentu narodzin.
  • Cukier można wykorzystać w roli substancji konserwującej, na przykład dodając do pojemnika z serem.
  • Najwyższa na świecie wieża z cukru została zbudowana z 2669 kostek i miała wysokość 2 metrów.
  • Sukluroza – pochodna sacharozy, jest aż 600 razy słodsza od zwykłego cukru.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...