Czekolada we własnym opakowaniu – słodka reklama

Czekolada we własnym opakowaniu

Na rynku dostępne są rozmaite gadżety reklamowe, które wręczać można klientom podczas różnego rodzaju branżowych wydarzeń. Można je też przesyłać razem z Bożonarodzeniowymi lub Wielkanocnymi życzeniami. Podarunkiem, który wzbudzi pozytywne emocje w każdym kontrahencie jest spersonalizowana czekolada we własnym opakowaniu.

Rodzaje czekolady

Zanim zaprezentujemy, jaka czekolada we własnym opakowaniu jest dostępna w naszym asortymencie, warto dowiedzieć się, czym różnią się od siebie poszczególne jej rodzaje. Do wyboru mamy czekoladę:

  • Gorzką – w jej skład wchodzi masło kakaowe, proszek kakaowy oraz cukier. Jej cechą charakterystyczną jest zawartość produktów z miazgi kakaowej na poziomie minimum 70%. Prawdziwa czekolada gorzka powinna być przyrządzana w temperaturze 31,1-32,7 stopni Celsjusza. Zawiera ona od 2 do 5 razy więcej teobrominy niż mleczna.
  • Mleczną – zawartość kakao nie przekracza tu 50%. W jej składzie znaleźć można również mleko lub proszek mleczny oraz wanilię. Przeważnie tego typu czekolada zawiera minimum 25% suchej masy kakaowej, 25% tłuszczu, 14% suchej masy mlecznej, 3,5% tłuszczu mlecznego i 2,5% suchej odtłuszczonej masy kakaowej.
  • Deserową – składa się ona z miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego, lecytyny oraz cukru.
  • Białą – pozbawiona jest ona proszku kakaowego. W najwyższej jakości czekoladach tego typu znajduje się nie więcej niż 33% masła kakaowego. Tego typu słodkości wytwarza się w temperaturze między 27,9 a 30,5 stopni Celsjusza.
  • Nadziewaną – formuje się ją z masy czekoladowej z dodatkiem nasion oleistych, owoców czy innych naturalnych dodatków smakowych i aromatycznych.
  • Napowietrzoną – to czekolada uformowana z masy czekoladowej, która poddana jest działaniu dozwolonych gazów obojętnych.

Czekolada we własnym opakowaniu

Produktem stosowanym przez profesjonalistów jest natomiast kuwertura, która charakteryzuje się wysoką jakością, czego zasługą jest między innymi wysoka zawartość masła kakaowego. Wykorzystuje się ją przeważnie do rzemieślniczej produkcji czekoladek oraz dekoracji cukierniczej.

 

Spersonalizowane czekolady dostępne w naszej ofercie

Czekolada we własnym opakowaniu to jeden z najpopularniejszych produktów z naszego asortymentu. Na jej pudełku znaleźć może się między innymi logo firmy czy okolicznościowe życzenia. Całość utrzymana może być natomiast w kolorach charakterystycznych dla danej marki, co przyczyni się do zwiększenia jej rozpoznawalności.

Oferujemy między innymi:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...